NAGRADE ZA NAJBOLJE MEĐU NAJBOLJIMA

Dec 29, 2016

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je primio dobitnike nagrada za najbolje učenike, studente i sportiste. Riječ je o 20 učenika, 29 studenata i 14 sportista, koji su se prijavili na Javni poziv za dodjelu nagrade Grada Tuzla za ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista sa područja grada Tuzla.

Prema riječima gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, nije riječ o stipendijama nego o nagradi za poseban uspjeh ovih mladih ljudi. Sama činjenica da nije u pitanju stipendija omogućava nekima od njih da konkurišu za razne stipendije. Iz Budžeta Grada Tuzle, za ukupno 63 nagrade, odvojeno je 49.975 KM.

Nakon što su se svi predstavili, gradonačelnik Imamović im je čestitao iskreno zadivljen činjenicom da neki studenti Elektrotehničkog, Medicinskog, Ekonomskog i drugih fakulteta, imaju prosjek iznad 9,5 a neki i 10,0. Sportisti koji su osvajali prva mjesta na međunarodnim takmičenjima, učenici i studenti generacije, bili su zadovoljni današnjim prijemom.

Puna sala za prijeme vrijednih mladih ljudi budi nadu da naš grad i zemlja ima potencijala, još samo da se za ove mlade ljude stvore mogućnosti da u dogledno vrijeme ostvare svoje ambicije.

Podsjećajući da je jučer otvoren još jedan BIT Centar, Imamović je pozvao one koji su završili Elektrotehnički fakultet da ostanu i porazgovaraju o budućnosti. Inače, praksa nagrađivanja najboljhih, kao i onih sa posebnim potrebama, u režiji Gradske uprave traje već 15 godina i nadaju se da će još dugo trajati.

Izvor: bhstring.net

Oaza d.o.o., Karadaglije bb, 74260 Tešanj, BiH. Tel/Fax: +387 (0) 32 663 668

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA